En guldstjärna till min häst!

Först och främst har jag varit ledig idag! Och jag lovar att det behövdes verkligen! Har fått lite mer energi som jag behöver för att kunna vara på så bra humör som möjligt och höja alla andra !Tog sovmorgon till typ tio och sen har jag mest chillat vilket jag behöver. Ska städa mitt rum imorgon innan jobbet med tänkte jag.
 
Åkte ut till stallet lite senare mot kvällen och fixade boxen samt mat, hästarna har precis börjat få morgonpåsar ute nu när det snart inte finns något gräs kvar i hagarna. Det dröjer nog inte länge till förrens dem får lunch påsar med. Har verkligen inte saknat att packa hö. Det är verkligen det tråkigaste att göra. Jag menar att mocka är hundra gånger roligare. Håller ni inte med ? När jag var klar gick jag bort till ridhuset och byggde fram 4 travbommar på ena långsidan och två småhinder med 17 meter i mellan så att det skulle bli 4 galoppsprång.
 
Började med att rida fram Caspar och valde idag att ha martingal då vi skulle skutta lite och han gärna drar upp och springer ibland. Inte idag dock. Han var riktigt fin! När jag var klar så var han så mjuk och genomriden. Jag är stolt över att jag hittar knapparna på honom igen. Han är mer framåt vilket gör det lättare att rida honom. Han var så seg och orkeslös när han kom hem vilket resulterar i att han ser halt ut för att han inte går framåt. Sen är jag van vid att kunna plocka lite i honom och då förvärrade jag bara problemet. Nu tuffar han på som en klocka och då går det rida mer från bakbenen och fram. Han gick riktigt fint över bommarna idag med. Dock hade vi problem med sista bommen då jag lagt lite för långt avstånd imellan. körde med 1.10 mellan bommarna. tror att sista råkade vara lag 1.20 ifrån och det gör stor skillnad. Men det rättade vi till sen. Efter bommarna tog vi dem små upphöjda bommarna och red förs den första, gjorde sen en volt och kom på det igen och gjorde det på båda innan jag bytte varv och gjorde samma sak i andra. Caspar var ouppmärksam på hindren först men sen så var han helt med på noterna.
 
Han får verkligen en stjärna idag lilla Åsna, Imorgon blir det uteritt och på Torsdag får han vila.
Bild från idag på dagens övningar!
//Imme- Lite piggare & Gladare.

Jag saknar mig själv...

Idag slog mig tanken att jag saknar mig själv. Just nu är jag en orkeslös latmask som inte ser någon glädje i något. Jag försöker va glad och positiv men jag orkar inte det nu. Jag är bara trött och ledsen inombords hela tiden. Jag vet inte vad felet är men blir så less på allt. Jag vill bli positiv igen men jag orkar inte. Jag har ingen energi till att ens känna mig glad just nu. Sällan jag skriver negativt men jag måste nå ut på något vänster. och eftersom min blogg är lite dagbok för mig så är detta skrivet till mig själv och inte för att gnälla inför någon annan.
 
 
 
Tror även Caspar märker att något är fel, han är så öppen mot mig och får mig på så bra humör som möjligt. han är en ganska instängd häst eftersom han bytt plats och ryttare så mycket. Jag tror även han saknar mig för jag vet att jag gör det.
 
//Imme
 
 
 
 
 

Stolt!

Tjena på er!
Jag vet att jag försvinner och kommer tillbaka, ska bättra mig på detta. Men varit många sena dagar på jobbet och även sena kvällar hos Caspar. Sen har jag hittat på en del annat mellan jobbet och Caspar med. Idag var jag ledig men spenderade dagen med att klippa mig och träffa Sandra lite. Jag har precis ätit och ska strax åka till Caspar.
 
Igår åkte jag till stallet ganska sent och red. Riktigt nöjd över min insats igår på ridpasset och Caspar var skitfin! Alltså han har varit jätte fin dem två senaste passen så har undrat vad som hänt min häst ? Det är väldigt positivt så ska väl inte klura i det för mycket. Det var ännu roligare när våran tränare red på sin häst och sen kommenterade att vi har utvecklats jätte mycket sen hon såg oss sist och jag verkligen red fram och på rätt sätt! Så härligt att höra av andra med att han är fin och går på bra! Var lite busig och råkade köpa ett Ps träns till Caspar för några veckor sedan och det kom hem i måndags. Har ridit på det nu och älskar tränset!
 
 
//Imme
Välkomna till denna blogg! Bloggen handlar om mig Irmeli som är en go och glad tjej som gillar att fotografera och att Designa på bloggen . Jag är utbildad hästskötare som numera lagt hästjobb åt sidan och jobbar i butik istället. Just nu rider jag inte någon speciell häst. Men efter sommaren så kommer jag ev ha en häst igen.