Runda ute idag !

Idag blev det en liten tur ute tillsammans med Emma och Caspars framtida hagkompis Jerry, var otroligt skönt att slippa ridhuset och planen är att rida samma runda imorgon med caspar, provade att rida mer två tyglar på pelhamet och det fungerade mycket bra måste jag säga, så blir att rida med två tyglar imorgon med. Ska prova med delta en gång med för att känna hur han är. Han blev dock ganska irriterad när jag tog lite mycket i stången så han trivs bättre på mildare bett.

Lite vila.

God morgon på er!
Sitter här och chillar lite innan jag snart ska äta lite innan jobbet. Jag har jobbat kväll nu igår och ska göra det idag så har blivit tidiga morgonar för att hinna med stallet innan. Har dock inte hunnit rida vara sig igår eller idag så Caspar har fått sig en liten vila. Skönt för honom. 
 
Longerade Caspar i måndags och han var jätte fin och det var kul att se. Tog dock lång tid innan han började lyssna på mitt röstkommando men sen så släppte det och han var hur go som helst. Imorgon ska jag rida honom en sväng och sen på fredag kommer Hanna till Småland.
 
 
//Irmeli

Varit mycket!

Nu har jaf ännu en gång lyst med min frånvaro trots att jag lovade att jag skulle bli bättre på detta. Det har varit ett par händelserika dagar nu. Börjar med torsdagen då jag åkte till en kompis i Nässjö och vi vi bowlade och hade det riktigt mysigt samt att vi planerade in en tripp till Göteborg senare i år.
 
Dagen efter var det äntligen dags för att hämta Caspar! Började med en tidig morgon och åkte till Bashult för att hämta lastbilen. Sen bar det av ner mot skåne tillsammans med min kompis Sandra. Resan ner gick kanon och när vi kom fram så var det dags att lasta och så. Lastningen gick riktigt bra. Caspar vägra gå på först men så fort han får lukta på rampen går han på i princip. När det var dags att starta bilen som vägrade den starta. Vi höll på i 40 minuter med att få igång den men lyckades aldrig och då kom en från verkstaden som ligger några meter ifrån stället jag hämtade honom och sa att vi kunde bogsera dit den så skulle dem kolla på den. Så det blev till att lasta ut och sen bogsera den dit. Sen åkte vi till kristianstad och åt en runda då vi var riktigt hungriga då klockan slagit tre ungefär. Målet var att vi skulle varit hemma vid fyra med hästen i stallet men så blev det inte. Verkstaden ringde senare och berättade vad felet var och att vi kunde köra med transporten då dem sa att den inte skulle stanna mer. 
 
Vi gick bort och hämtade den och mycket riktigt så startade den nu och vi rullade tillbaka och lastade igen. Fortfarande samma visa med lastningen. Han vägrar gå på innan han får lukta på rampen och var trots allt snäll och lasta igen. Riktigt skönt måste jag säga! Sen började resan hemåt och han stog ganska bra men han har inte så bra balans Caspar så lite tramp och så blev det. Men måste ge en guldstjärna till min fina häst som tar livet med sådan ro. I det nya stallet nu så tar han allting väldigt chill så att säga. Det är så härligt att känna att det är så!
 
Nu har det varit en hel del jobb dessa dagarna som gått med men har ridit honom två gånger sen han kom hem och båda gångerna har gått riktigt bra. Var ju lite orolig att det skulle vara riktigt jobbigt men det blev inte så. Han börjar redan nu hitta till den ridningen vi hade innan eller tja ridstilen ? Men idag är tanken att han ska kanske longeras eller gå i töm. Inget bestämt ännu. Jag är ledig idag så ska passa på med lite ärenden och sådant med.
 
Sen till helgen kommer bästa Hanna till Småland och på lördag blir det Ullared!
 
Två bilder från dessa dagarna!
//Imme
Välkomna till denna blogg! Bloggen handlar om mig Irmeli som är en go och glad tjej som gillar att fotografera och att Designa på bloggen . Jag är utbildad hästskötare som numera lagt hästjobb åt sidan och jobbar i butik istället. Just nu rider jag inte någon speciell häst. Men efter sommaren så kommer jag ev ha en häst igen.